NAJKREMASTIJA POSLASTICA OD KOJE KREĆE VODA NA USTA: Čokoladni kolač sa jagodama i piškotama - savršenstvo na tacni
Parče čokoladnog kolača sa jagodama i piškotama, Foto: Printscreen/Youtube/BAKE IT

ovo se ne odbija

NAJKREMASTIJA POSLASTICA OD KOJE KREĆE VODA NA USTA: Čokoladni kolač sa jagodama i piškotama - savršenstvo na tacni

Čokoladni kolač sa jagodama i piškotama je najkremastija poslastica

Objavljeno:
N J

Kada pomislimo na poslastice uvek nam krene voda na usta.

Bilo da je u pitanju reč o kolačima ili tortama, jednostavno nikada ne možemo da ih odbijemo.

Kako je stiglo lepo vreme sve više ćemo uživati u osvežavajućim desertima, a jedan takav je baš ledeni kolač sa jagodama. Sprema se za samo 15 minuta, a ostavlja bez daha koliko je dobar.

Sada je za vas tu nešto još bolje, a u pitanju je čokoladni kolač sa jagodama i piškotama.

Najkremastiji je, sočan, preukusan... jednostavno poželećete da ga spremite što pre.

Potapanje piškota u sok od pomorandže
Potapanje piškota u sok od pomorandžefoto: Printscreen/Youtube/BAKE IT

Recept sa sastojcima:

sok od pomorandže - 300 mililitara

piškote - jedno pakovanje

Za čokoladni fil:

jaja - 5

puter ili margarin - 370 grama

čokoladni liker ili konjak - 1 čašica

čokolada - 260 grama

Pravljenje fila za čokoladni kolač sa jagodama i piškotama
Pravljenje fila za čokoladni kolač sa jagodama i piškotamafoto: Printscreen/Youtube/BAKE IT

šećer - 280 grama

kakao - 50 grama

Za dekoraciju:

jagode

slatka pavlaka - 300 mililitara

Priprema:

Šećer i puter (margarin) stavite u šerpu i kuvajte dok se sastojci ne sjedine.

Zatim dodajte kakao koji ste prosejali i čokoladu. Kuvajte sve dok se čokolada ne otopi.

Filovanje čokoladnog kolača sa jagodama i piškotama
Filovanje čokoladnog kolača sa jagodama i piškotamafoto: Printscreen/Youtube/BAKE IT

Dodajte u to čokoladni liker ili konjak i nastavite da kuvate još 5 minuta.

Nakon toga dodajte jaja koja ste umutili i kuvajte 5 minuta nakon ključanja, ali uz neprestano mešanje.

Uzmite vatrostalnu posudu i poređajte piškote koje ste prethodno umočili u sok od pomorandže.

Preko sipajte fil od čokolada i ostavite u frižider na pola sata.

Slatku pavlaku umutite i stavite preko fila, a na kraju ukrasite jagodama.

Čokoladni kolač sa jagodama i piškotama
Čokoladni kolač sa jagodama i piškotamafoto: Printscreen/Youtube/BAKE IT

Prijatno i uživajte u kremastom kolaču.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Ramstek u sosu od lešnika

(Espreso/Stvar ukusa/S.B./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.